Przystawki

Tatar z polędwicy wołowej z piklami, marynowanymi rydzami i żółtkiem

Pieczony kozi ser podany na sałatach z buraczkami, gruszkami z sosem z jarzębiny

Pierogi nadziewane dziczyzną podane na sosie z suszonych grzybów

Sałaty z płatkami grillowanej polędwicy i świeżymi warzywami z sosem Dijon

Grillowany ser redykołka, podany w plastrach boczku z żurawiną oraz sałatą z winegretem

 

 

Zupy

Tradycyjne flaczki wołowe przyprawione majerankiem i gałką muszkatołową

Zupa borowikowa z łazankami

Krem z chrzanu z wędzonką

Żurek z jajkiem i kiełbasą

Pomidorowa z ryżem

Bulion domowy

 

Dania główne

Pstrąg smażony podany w towarzystwie warzyw,
smażonych ziemniaków z chrzanem i masłem ziołowym

Łosoś grillowany podany na sosie z porów, gorczycy i suszonych pomidorów
z chrzanowymi ziemniakami puree oraz fasolką szparagową

Grillowany filet z kurczaka z redykołką z sosem pieprzowym,
frytkami i zestawem surówek

Burger wołowy ze świeżymi warzywami i bekonem podany z frytkami stekowymi

Filet z kaczki pieczony na różowo z modrą kapustą i kopytkami
z sosem z czarnej porzeczk

Stek z polędwicy wołowej podany z masłem czosnkowym z grillowanymi warzywami i frytkami

Pieczona łopatka jagnięca w demi-glace
podana na kaszy pęczak z warzywami z marynowanymi burakami

Tradycyjny kotlet schabowy z kością
podany z kapustą z wędzonką oraz ziemniakami puree

Żeberka z grilla w sosie barbecue z zielonym pieprzem, kapustą
zasmażaną i opiekanymi ziemniakami

Placki ziemniaczane podane z gulaszem wołowym
i zestawem surówek

Pierogi z bryndzą
i ziemniakami okraszone cebulą

Tagliolline z sosem pomidorowym, warzywami i mozzarellą

Mini kopytka z borowikami i szpinakiem w sosie z białego wina z parmezanem

Spaghetti Bolognese

Panierowane paluszki z kurczaka, smażone na złoty kolor podane z frytkami oraz surówkami

 

Desery

Wiśnie gotowane w czerwonym winie z miodem
i goździkami podane z lodami waniliowymi i ciastem francuskim

Puchar lodowy

Sernik z sosem z przetartych malin

Domowy jabłecznik podany z sosem waniliowym

Naleśniki z twarożkiem i owocami oraz sosem z przetartych malin