Przystawki

Marynowany śledź podany z sałatką z papryki, cebuli i pomidorów

Tatar z polędwicy wołowej z piklami, marynowanymi rydzami i żółtkiem

Pieczony kozi ser podany na sałatach z buraczkami, gruszkami z sosem z jarzębiny

Pierogi nadziewane dziczyzną podane na sosie z suszonych grzybów

Smażona wątróbka cielęca podana z grillowanymi jabłkami i sosem żurawinowym

Grillowany ser redykołka, podany w plastrach boczku z żurawiną oraz sałatą z winegretem

 

 

Zupy

Barszcz czerwony podany z kołdunami nadziewanymi baraniną

Tradycyjne flaczki wołowe przyprawione majerankiem i gałką muszkatołową

Bulion z kaczki podany z lanym ciastem i muslinami grzybowymi

Tradycyjna zupa grzybowa z warzywami i łazankami

 

 

Dania główne

Pstrąg smażony podany w towarzystwie warzyw,
smażonych ziemniaków z chrzanem i masłem ziołowym

Łosoś grillowany podany na sosie z porów, gorczycy i suszonych pomidorów
z chrzanowymi ziemniakami puree oraz fasolką szparagową

Grillowany flet z kurczaka z redykołką z sosem pieprzowym,
frytkami i zestawem surówek

Roladki z polędwiczki wieprzowej z nadzieniem z bekonu, pieczarek, ogórka kiszonego
w ciemnym sosie z kaszą gryczaną z fasolką szparagową

Gotowane ozory wołowe podane ze szpinakiem, ziemniakami puree,
marynowanymi buraczkami i sosem musztardowo-chrzanowym

Grillowany rostbef podany z frytkami, sosem dijońskim,
sosem barbecue oraz grillowanymi warzywami

Pieczona łopatka jagnięca w demi-glace
podana na kaszy pęczak z warzywami z marynowanymi burakami

Tradycyjny kotlet schabowy z kością
podany z kapustą z wędzonką oraz ziemniakami puree

Placki ziemniaczane podane z gulaszem wołowym
i zestawem surówek

Pierogi z bryndzą
i ziemniakami okraszone cebulą

Tagliolline z borowikami, szpinakiem i cammembertem

 

 

Dania dla dzieci

Pomidorowa z ryżem

Bulion domowy z lanym ciastem

Naleśniki z twarożkiem i owocami
oraz sosem z przetartych malin

Panierowane paluszki z kurczaka, smażone na złoty kolor
podane z frytkami oraz surówkami

 


Desery

Wiśnie gotowane w czerwonym winie z miodem
i goździkami podane z lodami waniliowymi i ciastem francuskim

Puchar lodowy

Malinowy sorbet podany z owocami

Domowy jabłecznik podany z sosem waniliowym