Restauracja Domek w Dolinie to doskonałe miejsce do organizacji kameralnego przyjęcia weselnego (do 100 osób), zapraszamy do odwiedzenia lokalu.

 

Poniżej prezentujemy przykładowe menu na przyjęcie weselne.


Menu (1) na przyjęcie weselne

Przystawka zimna
Terrine z gęsi z jabłkami podane z sosem cumberland
Zupa
Zupa z borowików z domowymi łazankami
I Danie główne
Polędwiczki wieprzowe nadziewany oscypkiem w otoczce z fileta drobiowego podane z ziemniakami puree oraz fasolką szparagową zawijaną w boczku
Deser
Krem mascarpone z truskawkami oraz sosem malinowym
II Danie główne
Kacze uda podane z ziemniakami marynowanymi w comfit oraz czerwoną kapustą
III Danie główne
Tradycyjne roladki z wołowiny podane z kluskami śląskim i warzywnym ratatouille
Nad ranem proponujemy
Barszcz z pierożkami von – ton


Zimna płyta
Pstrąg marynowany w zalewie octowej z warzywami
Śledź w śmietanie
Wybór mięs pieczonych
Pasztet z drobiu oraz dziczyzny podany z pieczonymi jabłkami
Galantyna z kurczaka dekorowana brzoskwiniami
Sałatka grecka
Sałatka jarzynowa
Wybór wędlin
Golonka w galarecie
Rydze marynowane
Ogórki, patisony
Masło
Pieczywo
Wybór ciast – sernik, jabłecznik, ciasto czekoladowe z wiśniami, ciastka drobne
Owoce
Dodatkowo w cenie nocleg dla Nowożeńców w Hotelu SPA Dr Irena Eris Krynica Zdrój w przestronnym apartamencie

Menu (2) na przyjęcie weselne

Przystawka
Polędwiczka wieprzowa pieczona na różowo podana z tatarem z pikli
oraz szczypiorkowym sosem
Zupa
Bulion z kołdunami
Danie główne
Rolada cielęca podana z grzybowym sosem , ziemniakami puree
oraz bukietem warzyw gotowanych na parze
Deser
Brzoskwinia marynowana w rumie podana w kruchym koszyczku z gałką lodów waniliowych
oraz z miętowym lub malinowym sosem
II Danie główne
Grillowany filet drobiowy przeplatany boczkiem podany z frytkami
i bukietem sałat z pomidorem , ogórkiem , serem feta oraz winegretem
III Danie główne
Placki po zbójnicku z zestawem surówek

Zimna płyta
Śledzie na sałatce z gorczycy oraz rydzów
Filet drobiowy dekorowany owocami w glazurze z czerwonego wina
Wybór mięs pieczonych
Tymbaliki drobiowe
Sałatka z porów z jajkami , groszkiem , selerem oraz salami
Sałatka jarzynowa
Sałatka grecka
Wędliny
Masło
Pieczywo
Wybór ciast – sernik, jabłecznik, pychota, ciastka drobne
Owoce


 

Menu góralskie na wesele

Przystawka zimna
Pasztet z dziczyzny serwowany z tatarem z pikli i grzybów z jogurtowym sosem
Zupa
Bulion z drobiowymi pulpetami oraz lanym ciastem
Danie główne
Polędwiczki wieprzowe nadziewane oscypkiem podane z ziemniakami puree, fasolką
szparagową zawijaną w plastry boczku z sosem o leśnym aromacie
Deser
Domowy jabłecznik na cynamonowym sosie
II danie główne
Pieczone kacze uda z żurawinowym sosem, czerwoną kapustą oraz kopytkami
Kwaśnica na wędzonych żeberkach


Stół z zakąskami
Udziec wieprzowy wędzony w całości
Wybór domowych pasztetów
Wybór mięs z domowej wędzarni
Tradycyjna sałatka jarzynowa
Śledzie z cebulą i rydzami
Golonka w galarecie
Sałatka z karczku z piklami z musztardowym sosem
Oscypek
Wybór wędlin
Smalec
Kiszone ogórki
Desery
Sernik z brzoskwiniami
Ciasto bakaliowe
Strucla z jabłkami
Kosze z owocami

Dodatkowo proponujemy tort piętrowy dekorowany świeżymi różami.

Szczegółowe informacje uzyskają Państwo przy bezpośrednim kontakcie z nami – zapraszamy!